zadruga uzivo, zadruga

MEDIJSKI MAG ŽELJKO MITROVIĆ PONOSAN „Farma“ je vrh, ostali su krš!

Željko Mitrović

Željko Mitrović, Foto: Rajko Ristić


– Koja je vaša tajna za postizanje visokog rejtinga?

– Ne postoji nikakva tajna, rejtinzi su stvar matematike. Pošto smo mi u ovoj sezoni promenili tzv. poslovni koncept, to je nešto čemu se niko ne može odupreti i praktično smo stavili tri različita koncepta u jednu sezonu. Mi to sebi možemo da priuštimo jer imamo platformu od 52 kanala, tako da možemo da rasporedimo projekte po ostalim kanalima. Viskobudžetni i veliki šou programi su naše najstabilnije opredeljenje i to nam je put u budnoćnost. To je nešto što drži lidersku poziciju na nacionalnoj televiziji. Nama je „Farma“ samo tepih na kojem ćeo da postavljamo vrlo skup nameštaj.
– Da li je danas teško boriti se s konkurencijom?
– Ne, nije. Mi smo ove sezone rešili da reč konkurencija izbacimo iz rečnika. To za nas uopšte ne postoji, tako da se ne osvrćemo na one manje televizije koje su daleko iz nas. Pokušavaju da nas stignu, ali im to nikako ne polazi za rukom.
-Koga ste zvali u „Farmu“, a da nije želeo da potpiše ugovor?
– Mi imamo obrnutu situaciju. Imali smo oko 130 potpisanih ugovora, a morali smo da izaberemo njih 25.

Željko je u studio u Šimanovcima došao kočijom

Željko je u studio u Šimanovcima došao kočijom, Foto: Rajko Ristić

– Prete li novi rijalitiji da ugroze „Farmu“?
– „Farma“ je postala deo življenja u Srbiji i mnogo se razlikuje od ostalih rijalitija koji su skoro nastali. U jednom trenutku ćete imati nekoliko rijalitija, ali sve pokazuje da će „Farma“ biti između tri i šest puta gledanija od drugih šou-programa na konkurentskim televizijama. Naš program je apsolutni pobednik na svim televizijama.
– Ko vam pomaže u osmišljavanju programa?
– U smislu autorstva i projekata, Milica i ja radimo sve. Kada je reč o produkciji, imamo ogromnu ekipu koja se bavi time i koja je pronašla svoju kuću, ako tako mogu da kažem.
– Kako komentarišete to što pojedinci pričaju kako je „Farma“ loša?
– Tako što uzmem i pogledam rejtinge i vidim da cela Srbije gleda. To jedno mogu da pričaju oni koji pokušavaju da nam budu konkurencija, a u stvari nikada ne mogu da budu. Znate, oni misle da mogu da pariraju nama, ali u stvari ne znaju koliko se varaju, a rejtinzi im na kraju udare u glavu.

 

Spavam samo dva sata dnevno

Željko tvrdi da mu ne treba mnogo sati sna kako bi funkcionisao na poslu. – Spavam po dva sata dnevno. Pretvorio sam se u mašinu i za sada, koliko vidim, dobro mi ide. Hvala bogu, očistili smo program od raznih čuda, tako da smo dobili sopstveni prostor. Ovim poslom se bavim isključivo iz kreativnih razloga, a ne iz ambicija da budem veliki profiter. Sada smo konačno očistili sve ono što je bilo loše na našoj televiziji.