zadruga uzivo, zadruga

Sto dana u istoj posteljini

Posle uneređenog WC-a, gljivičnih zaraza, zaraženog bureta za kupanje, sada se saznalo da više od tri meseca nisu zamenili čaršave i jastučnice na kojima spavaju.

Lažna uzbuna o infekciji pokazala da će uskoro stići prave

Dok se ne desi vanredno stanje u „Farmi“, pa makar ono bilo i lažno kao što je bilo prošle noći, stanari imanja teško da bi se setili da operu prostorije u kojima žive već više od tri meseca.

Zato zaista čudi da se neko od njih nije već teže razboleo ili makar dobio neku infekciju.

Možda baš zbog toga što su neviđeno aljkavi, Zadruga je rešila da organizuje lažnu uzbunu kojom im je sugerisala da se imanjem širi zarazna bolest koja se sa životinja prenosi na ljude i da pojedini farmeri moraju hitno da odu u izolaciju.

Kožne bolesti, vaške… Kako je krenulo, uskoro će zaista morati da nose maske

Kako bi bili što uverljiviji, poslali su im toplomere, merač krvnog pritiska i čašice za urin. Takođe, dobili su naređenje da skinu posteljinu, a da će dobiti novu i čistu kako bi bili sigurni da se bakterije neće prenositi.

Dok su skidali posteljinu, Maja je zahvalila:
– Hvala vam, Zadrugo, što ste nam posle sto dana dali čistu posteljinu – i tako otkrila da već tri i po meseca farmeri spavaju na čaršavima umazanim od prljavštine, blata, znoja, hrane i prolivenih sokova.

Ne tuširaju se, ne peru kosu, ne peru ruke posle toaleta…

To nije prvi slučaj nehigijene na imanju. Kao što je „Blic“ već pisao, na imanju u Lisovićima buđa im se hrana koju kriju jedni od drugih, WC je umazan i smrdljiv, a bure u kome se svi kupaju nijednom nije oprano

Koliko je higijena loša pokazuje i činjenica da su pojedini takmičari dobili kožne bolesti. Stanija je nedavno dobila kremu protiv gljivica, a bojala se i da će dobiti vaške. Krajnje je vreme da produkcija nešto uloži u sredstva za higijenu.