zadruga uzivo, zadruga

Željko Mitrović: Nema više farme

Željko Mitrović predstavio je na konferenciji za novinare novitete u koncepciji, naglašavajući da se “ružičasta” televizija okreće urbanijoj publici i samostalnoj proizvodnji programa, i da tu više neće biti mesta za rijalitije poput “Farme” i “Dvora”.

zeljko-mitrovic1

– Bićemo najveći kontent-provajder u regionu, džin evropskih razmera – ambiciozno je najavio Mitrović i podsetio da “Pink” trenutno ima 50 kanala koje emituje više od 60 kablovskih operatera.

Akcenat je na četiri nova formata. To su već poznate “Pinkove zvezde” i “Pinkove zvezdice“, zatim takmičenje u duhovitosti čiji je radni naziv” Prvi komičar Srbije” i drugačije koncipiran “Bravo šou“, a za rijaliti programe više neće biti mesta, baš zbog najavljenog zaokreta u koncepciji.

– Prezadovoljan sam rejtingom koje su odmah dostigle “Pinkove zvezde”. Prosečan “šer” je bio 44 odsto, sa “pikovima” i do 52 odsto što je ravno rejtingu fudbalske utakmice kada igraju Srbija i Hrvatska. Poređenja radi , “Zvezde Granda” su u imale u finalu 40 odsto niži rejting, a prosečno preko 60 odsto. “Grandu” hvala što nas je svojom voljom napustio. Zahvalni smo im, sada sami pravimo svoj program. Prvi put se može desiti da neka naša kompanija proda format širom sveta. Visoki rezultati gledanosti zabeleženi su i u BiH, u dijaspori a pogotovo u Crnoj Gori gde je “šer” bio čak 65 odsto – rekao je vlasnik “Pinka” koji je razrešio misteriju da li će uskoro možda početi sa emitovanjem neki od rijaliti šou programa.

– Bez obzira na visok rejting koji su imali “Farma”, “Dvor” i slični programi, to je gledala uvek ista grupa ljudi, a sada želimo da proširimo ciljnu grupu gledalaca, i zbog toga ubuduće neće biti ovih rijalitija na “Pinku” – objasnio je Mitrović.

izvor: telegraf